АО «Матвіїв і Партнери» – ексклюзивний генеральний партнер VIII Західноукраїнського юридичного форуму

VIII Західноукраїнський форум Асоціації правників України, який традиційно збирає правників зі всієї України для розмови про найактуальніші питання юридичного життя сьогодення, пройшов у теплому й гостинному Львові 31 травня – 01 червня 2018 року.

Ексклюзивним генеральним партнером заходу виступило АО «Матвіїв і Партнери».

Перший день Форуму пройшов у Центрі Митрополита Шептицького. Із вітальним словом до учасників звернулися Андрій Стельмащук, президент АПУ та Богдан Прах, отець-ректор Українського католицького університету.

Символічно, що перша сесія носила назву «Реалії та перспективи юридичної освіти», спікером якої виступила партнер, адвокат АО «Матвіїв і Партнери» Роксолана Костур.

Під модеруванням Івана Городиського (координатор Комісії АПУ з питань удосконалення юридичної освіти та директор Школи права УКУ), Роксолана разом з іншими учасниками дискусії говорили про якість правничої освіти; готовність юридичної спільноти та правничих шкіл до реформування та про відмінності молодого і старшого поколінь юристів. У висновку дійшли, що для удосконалення сучасної фахової освіти необхідно запровадити іноземну мову  як мову навчання, постійні іспити для підтримання кваліфікації та скорочення кількості правничих шкіл.

Друга панельна дискусія «Результати роботи Верховного суду» містила в собі наступні теми для обговорень: еволюція права, організація та результати роботи Верховного Суду й поняття «прецедент по-українськи».

Неформальне спілкування за келихом шампанського учасники першого дня Форуму продовжили у ресторані «Мускат».

Bank Hotel – локація, в якій пройшов другий робочий день Форуму. За традицією, вступні слова промовив Андрій Стельмащук, президент АПУ та запрошені гості, а саме: Маріанна Вільшинська (керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації), Гелена Пайонкевич (директор юридичного департаменту Львівської міської ради) та Роксолана Костур (Голова Відділення АПУ у Львівській області).

Модератором першої сесії «Новели процесуальних кодексів» виступив Сергій Матвіїв, керуючий партнер АО «Матвіїв і партнери». Питання, що розглядалися в даній дискусії: новели процесуального законодавства у сфері забезпечення позову, роль прокуратури в новому судовому процесі, остання практика Верховного Суду та правові висновки ЄСПЛ, важливі аспекти відводу судді по-новому та закон Маски шоу STOP.

У наступних чотирьох сесіях обговорювали теми:

  • Новели корпоративного права:оцінка останніх змін та огляд наступних кроків;
  • Актуальні питання адвокатури. Криза професії. Чи можлива швидка модернізація? (спеціальна доповідь);
  • Міжнародно-правові аспекти ведення бізнесу;
  • Судові та позасудові антирейдерські заходи. Антирейдерська комісія Мін’юсту.

Опісля робочої частини Форуму, учасники зустрілися на Президентському Прийомі, що пройшов у Львівському історичному музеї «Італійське подвір’я». За келихом вина гості поділилися своїми враженнями та емоціями один з одним.

 

2018-06-06T15:49:33+00:00 June 5, 2018|