Західноукраїнський форум з корпоративного права

17 жовтня 2018 року відбувся Західноукраїнський форум з корпоративного права. Захід проходив у Львові в готелі «Дністер». Вітальним словом Форум відкрила Роксолана Костур –  голова Львівського відділення АПУ у Львівській області, адвокат, партнер АО «Матвіїв і Партнери».

Під модераторством Роксолани пройшла третя завершальна сесія форуму «Корпоративні спори: судова практика та перспективи». Роксолана закликала до дискусії Олену Щигельську (суддя Господарського суду Львівської області), Оксану Скрипчук (суддя Західного апеляційного господарського суду) та Ганну Вронську (суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів  Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду).

Перші дві сесії (модератором яких виступила Христина Онищенко,партнер «Нексія ДК», керівник юридичної компанії «ДК-ПРАВО») були присвячені обговоренню таких питань:

– Новий закон про ТОВ: перший досвід практичного застосування;

– Корпоративний договір: як правильно домовитись “на березі”.

Спікерами заходу були: Андрій Гринчук (керуючий партнер АО «Гринчук та Партнери»), Оксана Куманська-Нор (заступник начальника ГТУ юстиції у Львівській області з питань державної реєстрації, начальник Управління державної реєстрації), Анна Бабич (партнер AEQUO), Володимир Цікало (адвокат, доцент кафедри цивільного права та процесу), Андрій Костюк (партнер АО «Павленко та Партнери») та Анна Зоря (партнер АО Arzinger).

Було надзвичайно цікаво та корисно почути різні думки, різне відношення, подекуди полярне, стосовно вищеперелічених питань від  розробників нового закону про ТОВ, практикуючих адвокатів, державних службовців, науковців, та суддей.

Учасники Форуму, серед яких був і керуючий партнер Сергій Матвіїв та молоді юристи і адвокати АО «Матвіїв і Партнери», жваво задавали запитання, ділилися власним досвідом та різними цікавинками. Активна дискусія вкотре довела, що тема є актуальною та чутливою у середовищі як юристів, так і бізнесу.

Ця змістовно насичена зустріч принесла усім багато емоцій та вражень.

2018-10-25T17:37:12+00:00 October 23, 2018|