Щиро вітаємо нашого юриста, випускника школи права УКУ, Івана Явнича, з успішним захистом магістерської дипломної роботи!

Бажаємо Іванові наснаги й безмежної енергії для подальших успіхів у професійній діяльності!

Випускник Магістерської програми УКУ з прав людини поділився своїми враженнями від навчання на Програмі й розповів  про середовище можливостей, мислення outside the box та професійне майбутнє у сфері права

Вступати чи не вступати

Коли я обирав, у якому університеті продовжувати своє навчання, на мене вплинуло багато факторів. Магістерська програма з прав людини є сміливим проектом, який має чимало переваг і суттєво відрізняється від усіх інших навчальних програм у цій сфері. Перш ніж вступати, я проаналізував навчальну програму і зрозумів, що тут якісна освіта та змістовне наповнення курсів.

Ще один важливий фактор – атмосфера, що панує в УКУ

Я й раніше тут бував на різних програмах та семінарах. Тому, дізнавшись про можливість навчатися, зрозумів, що мій вибір буде правильним.

Тепер своє професійне майбутнє я бачу в адвокатурі. Бажано, в ролі партнера юридичної компанії 🙂

Знання та навички, які знадобляться в професійному житті

Скажу відразу, що навчання не було легким і вимагало значних зусиль і зосередженості, однак кожен викладач намагався донести ті знання і навички, які мають практичну цінність і знадобляться у майбутньому професійному житті.

Кожен студент на цій магістерській програмі знайде те, що йому/їй до душі: міжнародне публічне право, міжнародне кримінальне право, практика Європейського суду із прав людини, система оподаткування в Україні (та багато іншого). Спектр навиків, який пропонується, є достатньо широким. Також дуже цінними є навички публічних виступів, які ми практикувати на курсі із Публічних комунікацій.

Універсальною навичкою було те, що кожен викладач спонукав студентів думати вільно, outside the box та чітко вміти висловлювати свою думку.

Про унікальні курси та лекції

Кожен курс, що викладався на програмі був цікавим та унікальним за своїм наповненням та за поданням. Особисто для мене курси, які стосуються практики Європейського суду з прав людини та курс Андрія Гринчука щодо оподаткування в Україні мали найбільш практичне значення та є найбільш потрібними для майбутньої діяльності у професійній сфері.

Серед усіх курсів мені найбільше запам’ятались курс Миколи Гнатовського про свободу від катувань та жорстоке ставлення, яке принижує гідність людини, також лекції Андрія Костюка з курсу «Теорія та історія прав людини».

Про можливості, за якими не треба «ганятися»

Усім, хто прагне бути конкурентноздатним на ринку юриспруденції, раджу вступати на цю програму. З досвіду знаю, що тут створюються усі можливості для вашого професійного та особистого розвитку. Якщо в інших університетах за можливостями потрібно «ганятися», то на цій магістерській програмі усе навпаки. Тут лише потрібно вміти правильно ними користуватися 🙂

2018-03-03T10:45:35+00:00 January 24, 2018|