Щорічний Конгрес Регіональних рад з питань реформи правосуддя в Києві 26 березня 2019 року

Проект ЄС «Право-Justice» сформував Ради з питань реформи правосуддя в Чернівецькій, Дніпропетровській, Харківській, Львівській, Одеській областях та Донбасі, які сприяють формуванню політики у сфері реформи правосуддя на місцевому рівні.

Участь у заході взяли активні колеги з регіонів України, зокрема: Роксолана Костур, партнер, адвокат АО «Матвіїв і Партнери», Голова Відділення АПУ у Львівській області; Роман Чумак, Голова Відділення АПУ в Харківський області; Олексій Савчук, Голова Відділення АПУ в Дніпропетровський області. З’їзд також відвідав керуючий партнер АО «Матвіїв і Партнери» Сергій Матвіїв.

Правники вперше зібралися на щорічному Конгресі Регіональних рад з питань реформи правосуддя в Києві 26 березня 2019 року та  долучились до обговорення результатів роботи та планів на майбутнє в межах Регіональних Рад.

Першою темою дискусії стала «Заходи РРРП, здобутий досвід та виклики попереду»:

Своїм досвідом поділилась Роксолана Костур, представник Львівської РРРП. Пані Роксолана підкреслила, що позитивним зрушенням є встановлення зворотнього зв’язку між центром, регіоном та судами. Саме завдяки  такому  інформаційному обміну,  регіон має можливість оперативно реагувати на всі запити та пропозиції. На додаток,  вірогідність того, що думка суб’єктів різного рівня буде врахована при виробленні рішень значно збільшилась. Важливим напрямом діяльності Львівської регіональної ради є моніторинг регламентації норм процесуальних кодексів, адже Суди І та ІІ інстанцій та сторони судового процесу є первинними споживачами змінених норм. Тому, на їхнє переконання, фідбек є надзвичайно важливим.

Щорічний конгрес допоміг розпочати конструктивний діалог між регіональними радами з питань реформи правосуддя та особами, які приймають рішення. Основні команди рад презентували свої перші ініціативи, які включали моніторинг впровадження процедурних кодексів, розвиток служби приватних виконавців, імплементацію нового Кодексу з питань банкрутства.

2019-04-16T10:19:24+00:00 March 28, 2019|