У Львівській ТПП обговорили важливість медіація: шанси та користь для бізнес-середовища

Партнери адвокатського об’єднання «Матвіїв і Партнери» Равлюк Тарас та Петрова Леся взяли участь у інформаційному семінарі «Шанси та користь медіації для підприємницького середовища України» у Львівській торгово-промисловій палаті, що отримав неабияку зацікавленість серед представників місцевого бізнесу.

Нагадаємо, що європейська директива про медіацію в цивільних і комерційних справах від 2008 року тлумачить медіацію, як “структурований процес, в якому дві чи більше сторони, які перебувають у конфлікті, намагаються самостійно і добровільно досягти домовленості щодо спору з допомогою медіатора”.

Учасники семінару мали можливість ознайомитися з реальними прикладами медіацій, проаналізувати ефективність методу та спробувати увійти в непросту роль медіатора.

Як зазначає Леся Петрова, актуальність даної тематики полягає в тому, що багато зі спорів в судах можна було б вирішити ще на стадії виявлення конфлікту як такого. Це дозволяє учасникам спору суттєво зменшити витрати коштів, часу та зберігати психологічний комфорт у зв’язку з відсутністю змагальності сторін.

Медіація як ефективний прогресивний інструмент позасудового способу вирішення спорів і конфліктів, поширений у багатьох країнах світу, однозначно є корисним і для українських бізнес-процесів.

Захід організовано за підтримки Німецько-українського проекту у сфері економіки при Львівській ТПП.

2016-04-19T09:00:43+00:00 January 19, 2015|