Ірина П’ятковська розповіла про практичні проблеми у застосуванні Закону України «Про виконавче провадження»

12 червня 2015 року адвокат та партнер АО «Матвіїв і Партнери» Ірина П’ятковська розповіла про практичні проблеми у застосуванні Закону України «Про виконавче провадження», виступивши спікером на круглому столі на тему: «Механізми покращення ефективності виконання судових рішень», який відбувся у місті Перемишляни Львівської області.

Як зауважила Ірина, на діючу сьогодні редакцію Закону України «Про виконавче провадження» правники покладали великі надії. Однак, в процесі застосування норм даного закону з’ясувалось, що він має ряд недоліків. Тому, перш ніж говорити про механізм покращення ефективності виконання судових рішень, слід з’ясувати проблемні моменти у правовому регулюванні виконавчого провадження.

Зокрема, в адвокатській практиці довелось зіштовхнутись з проблемою неефективності та недієвості механізму захисту порушених прав боржника у виконавчому провадженні. На превеликий жаль, має місце відсутність узгодженої правової термінології, що застосовується у Законі України «Про виконавче провадження» та у пов’язаних законодавчих актах. Виникає ряд проблем у процесі виконання судових рішень про вжиття заходів до забезпечення позову, коли виконавче провадження може бути відкрито не інакше як за заявою стягувача. Неналежне оцінювання державою роботи державного виконавця приводить до низької мотивації останнього у належному та своєчасному виконані судових рішень.

«Плекаємо надії на те, що прогнозована реформа державної виконавчої служби та пов’язаних з нею правових інститутів, власне, буде правильним вирішенням наболілих проблем» – наголосила адвокат АО «Матвіїв і Партнери».

У заході взяли участь судді апеляційного суду Львівської області та господарського суду Львівської області, Львівського окружного адміністративного суду, голови та судді Перемишлянського та Золочівського районних судів, а також науковці та адвокати.

Окрім цього, активну участь в обговоренні брали керівники Бродівського, Буського, Золочівського та Перемишлянського районних управлінь юстиції разом із керівниками відділів ДВС цих районів.

Круглий стіл проводився за ініціативи Головного управління юстиції у Львівській області.

2016-04-24T16:45:25+00:00 June 15, 2015|