Розмова за кавою

Вчора, 18 червня 2015 р. представники Асоціації правників України, Ради адвокатів Львівської області, Комітету підприємців Львівщини, партнери Адвокатського об’єднання «Матвіїв і Партнери», АО «Мицик і Партнери» та АО «ЮФ «Гринчук та Партнери» провели зустріч «за кавою», в рамках якої  учасники обговорили проблему порушення прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності .

Основний фокус – спільно подумати над способами та форматами вирішення даної проблеми, надати практичні рекомендації колегам з метою захисту  професійних прав.

В рамках даного заходу учасники мали нагоду у неформальній обстановці приділити увагу нещодавньому випадку, який набрав  широкого резонансу та обурив професійне співтовариство з приводу перешкоджання  здійсненню адвокатської діяльності адвокатом Олегом Володимировичем Мициком при наданні останнім  правової допомоги своєму клієнту, а також об’єднатися з метою вжиття усіх можливих заходів щодо недопущення подібних правопорушень у майбутньому.

Щодо порушення професійних прав адвоката Олега Мицика АПУ на сьогоднішній день вжито низка заходів, а саме:

  1. Публічне звернення АПУ (розміщене на сайті АПУ, у Віснику АПУ, Ліга Закон, соціальні мережі).
  2.  Офіційні звернення від АПУ до:
    • Генеральної прокуратури України (з копією на Прокуратуру Львівської області) з проханням здійснити контроль за діяльністю Прокуратури Львівської області стосовно кримінальних проваджень по справі Олега Володимировича Мицика та вжити заходів для захисту охоронюваних законом прав, на безперешкодне здійснення професійної адвокатської діяльності.
    • Народних депутатів України (Сидоровича Р.М., Алєксєєва С.О., Пташника В.С., Журжія А.В., Сотника О.С.) з проханням направити депутатські звернення до Генеральної прокуратури України по суті справи/
    • Президента Всеукраїнської громадської організації «Асоціація адвокатів України» Чернобая О.В. з проханням  висловити солідарність із АПУ та звернутись до Генеральної прокуратури України з приводу зазначених порушень.
  3. Радою адвокатів Львівської області, Комітетом по захисту прав та професійної діяльності адвокатів у Львівській області надіслано звернення до голови Національної асоціації адвокатів України  для вжиття відповідних заходів та  належного реагування.

В ході вчорашньої розмови представники Асоціації правників України та Ради адвокатів Львівської області – провідних правничих організацій країни, оголосили, що в подальшому мають намір спільно ініціювати проведення прес-конференції з приводу недавніх випадків порушення гарантій здійснення адвокатської діяльності і висвітлення цієї проблеми загалом. До участі у запланованому заході будуть запрошені представники Комітету підприємців Львівщини, правоохоронних органів та засобів масової інформації.

Також планується проведення спільного круглого столу, мета якого обговорити та чітко визначити ефективні механізми реагування на випадки грубого порушення (попередження порушень) професійних прав адвокатів з боку правоохоронних органів .

Захід пройшов в затишній атмосфері офісу АО «Матвіїв і Партнери» у форматі обговорення основної теми за ароматною кавою з круасанами.

Дякуємо усім за присутність та плідну співпрацю!

2016-04-24T16:41:43+00:00 June 19, 2015|