Тарас Равлюк – адвокат, партнер АО «Матвіїв і Партнери» в прямому ефірі на радіо «FM Галичина» про «хабарі»

Вчора, 17 березня, у прямому ефірі радіо «FM Галичина у програмі «Друзі онлайн» відбулася зустріч на тему «Правова природа та відповідальність за отримання неправомірної вигоди».

На запитання радіослухачів в прямому ефірі відповідав партнер, адвокат АО «Матвіїв і Партнери» Тарас Равлюк, який пояснив, що ми можемо розуміти під поняттям «отримання неправомірної вигоди», ознаки таких дій та відповідальність за них.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення національного законодавства у відповідність зі стандартами Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією» відносить отримання неправомірної вигоди і всіх дій, пов’язаних з таким діянням, до кримінальних злочинів. Цим законом термін «хабар» замінений поняттям «неправомірна вигода».

Також закон передбачає криміналізацію всіх елементів активного і пасивного хабарництва, у тому числі обіцянку неправомірної вигоди та встановлення кримінальної відповідальності за прийняття пропозиції або обіцянки неправомірної вигоди.

За словами Тараса, це явище негативно впливає практично на всі сторони суспільного життя: економіку, політику, соціальну і правову сфери, управління, громадську свідомість, міжнародні відносини. Корупційні зв’язки фактично руйнують правові, етичні відносини між людьми і поступово перетворюються у норму поведінки.

2016-04-22T09:01:38+00:00 March 18, 2015|