Якою бачать сильну адвокатуру у Львові – результати круглого столу

Асоціація правників України (АПУ) та Рада адвокатів Львівської області провели спільний круглий стіл для обговорення посилення адвокатських прав та гарантій адвокатської діяльності, а також реформи адвокатури в Україні.

На початку заходу до присутніх звернувся Богдан Павлишин, голова Ради адвокатів Львівської області. Він поділився своїми думками щодо процедури отримання права на зайняття адвокатською діяльністю та підтримав прагнення правників до якісних змін в адвокатурі.

Панельна дискусія, з якої стартувала робоча частина заходу, була присвячена реформі адвокатури. Денис Бугай, Президент АПУ, партнер VB PARTNERS, представив пропозиції правників щодо внесення змін до законодавства про адвокатуру. Юліан Хорунжий, член Ради Комітету АПУ з конкурсного права, партнер ЮФ «Аріо Кепітал Груп», та Сергій Матвіїв, керуючий партнер АО “Матвіїв і партнери”, поділились своїми думками щодо ключових пропозицій щодо змін Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та їх  вплив на здійснення адвокатської діяльності.

«Зміни до законодавства про адвокатуру вже не за горами. Ми очікуємо на впровадження низки змін, які якісно вплинуть на посилення прав та гарантій адвокатів. Основна наша задача – отримати такі ж повноваження, як і наші процесуальні опоненти: слідчі і прокурори. Також необхідно посилити інститут адвокатського запиту, надати адвокатам ідентифікований доступ до державних реєстрів та забезпечити безперешкодний доступ до клієнта в будь-який час. Нам не потрібна косметична реформа. Сильна адвокатура – запорука верховенства права», – зазначив Денис Бугай.

Галузева сесія круглого столу об’єднала низку доповідей з окремих аспектів здійснення адвокатської діяльності.

Керуючий партнер АО «Українська правнича група», адвокат Ігор Фомін поділився з колегами порадами, які стануть у нагоді під час підготовки адвоката до розгляду справи у кримінальному провадженні.  «Під час підготовки до справи, встановлюючи, що сталося, захиснику необхідно скласти принципову схему обвинувачення, розташувавши в послідовності всі, відомі йому в просторі та часі, факти. Користь такої маршрутної карти обвинувачення безсумнівна. Розташовані в послідовності події набувають додаткової ясності та можуть наштовхнути на цілком несподівані результати», –  порадив він.

Виступаючи у якості модератора сесії, Артем Стоянов, член Правління АПУ, старший партнер LCF, поділився приємними враженнями від презентації концепції реформування прокуратури під час спільного круглого столу АПУ та ГПУ, а також повідомив, що наразі Асоціація збирає пропозиції адвокатів щодо питань, які мають бути включені до тестів на навички  майбутніх прокурорів України.

Продовжуючи розмову, Ярослав Огнев`юк, партнер ТОВ «Дубинський і Ошарова» представив роль адвоката в кримінальному провадженні щодо злочинів проти промислової власності а Сергій Матвіїв поділився думками з приводу можливості встановлення рівності захисту та обвинувачення в кримінальному провадженні. – http://uba.ua/ukr/news/3619/

2016-04-22T09:00:05+00:00 March 16, 2015|