“Інститут приватних виконавців: підсумки року”

23 листопада 2018 року в готелі “Жорж”відбувся захід “Інститут приватних виконавців: підсумки року”. Зустріч організована відділенням АПУ у Львівській області за сприянням генерального партнера Приватного виконаця Назара Павлюка.
В першій сесії, модератором якої виступила Роксолана Костур- голова відділення АПУ у Львівській області, адвокат, партнер АО “Матвіїв і Партнери”, обговорювали здобутки року, проблемні питання та зміни в практиці приватного виконання.
Тарас Грень, начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області, закликав усіх учасників до активної дискусії та зазначив, що сам позитивно відноситься до створення інститут приватних виконавців.
Андрій Авторгов – приватний виконавець виконавчого округу м. Києва, один із перших приватних виконавців України поділився власним досвідом, зокрема, які перешкоди були на початку його діяльності та які переваги і недоліки бачить у теперішній діяльності приватних виконавців. Не дивлячись на те, що наразі немає чіткої стратегії розвитку інституту приватних виконавців, Андрій вважає, що майбутнє за цим інститутом.
Свою думку також висловила Ольга Верба – к.ю.н, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін Львівського державного університету ВС. Ольга, з точки зору науковця, порівняла діяльність приватних та державних виконавців України з країнами пострадянського простору та країнами ЄС, зокрема Франції.
За результатами першої сесії, спікери дійшли висновку, що інститут приватних виконавців є лише на початку свого шляху і на даний момент не є конкурентом державному. Приватні та державні виконавці разом з Мін’юстом повинні вести постійний діалог, аби два інститути, приватний і державний, ефективно працювали разом.
Модератором другої сесії «Співпраця з приватними виконавцями, погляд стягувача» виступив Назар Павлюк – приватний виконавець виконавчого округу м. Києва.
Спікерами модулю були: Роман Позняков – директор департаменту реструктуризації і стягнення ПАТ «КРЕДОБАНК», Ростислав Жук– адвокат АО “Матвіїв і Партнери” та Андрій Покоєвич – директор департаменту проблемних активів АТ «Таскомбанку». Говорили про переваги та недоліки співпраці стягувача з приватними виконавцями та про статистику і динаміку розвитку інституту приватних виконавців в цілому.
Назар Павлюк зазначив, що йому надзвичайно цікаво почути думку замовників послуг приватних виконавців та подякував учасникам другої сесії.
У третьому модулі, модератором якого був Андрій Авторгов, спікери розглядали приватного виконавця як бізнес проект.
Олександр Кузь – приватний виконавець виконавчого округу міста Києва, Зорян Маковецький – приватний виконавець виконавчого округу Львівської області, Назар Павлюк, Анна Мацюк – адвокат, директор Юридична компанія “Захист власності” та Микола Коваль, директор ДП СЕТАМ філії у Львівській області, вели дискусію щодо доцільності приватному виконавцю рекламувати та просувати свій бізнес. Зійшлися на тому, що PR, реклама і розголос про свою діяльність повинні бути та відповідати загальним принципам моралі та етики.
Інтерактивним захід зробило онлайн голосування, завдяки якому учасники та спікери мали змогу висловити свою думку стосовно наступного: появи інституту приватних виконавців, доступу до цієї професії та відсотку виконання судових рішень.
За результатами голосування виявилося, що практично усі позитивно відносяться до новоутвореного інституту приватних виконавців, але більшість з них сумнівається в належному доступі до створеної професії, або ж взагалі вважає, що такого доступу наразі немає. Також серед учасників переважає думка, що діяльність приватних виконавців сприяє збільшенню відсотку виконання судових рішень.
Висновки зроблено, підсумки підведено. Попереду багато роботи!
Успіхів нам усім та до зустрічі на нових заходах!

2018-12-12T16:49:57+00:00 November 24, 2018|